Deze Chinese auto rijdt helemaal op zonne-energie

Elektrisch rijden zonder met een stekker op te hoeven laden, dat kan met de nieuwe auto’s van het Chinese Hanergy.

De vier nieuwe auto’s, waaronder een sport- en sedanmodel, zijn voorzien van flexibele en zeer dunne zonnecellen, waardoor de voertuigen overdag en tijdens het rijden van energie worden voorzien. De energie wordt opgeslagen in lithiumaccu’s, die ook via een normale kabel kunnen worden opgeladen – handig als een dag de zon niet schijnt.

De auto’s kunnen onder ideale omstandigheden zo’n 80 kilometer rijden nadat ze vijf tot zes uur in de zon hebben gestaan. Als de lithium-accu’s helemaal zijn opgeladen, is de actieradius 350 kilometer. De auto’s gaan over een paar jaar in productie, wanneer volgens Hanergy de prijzen van lithium-accu’s en zonnepanelen flink zijn gedaald. Rond die tijd worden ook de prijzen van de auto’s bekendgemaakt.

Hanergy is geen autofabrikant, maar ontwikkelt zonnepanelen. Deze producten worden onder andere in de Nederlandse vestigingen van Ikea verkocht. Hanergy wil deze zonnepanelen in meer producten integreren, zoals auto’s, smartphones en kleding. Ook gaat het bedrijf samenwerken met het Chinese Foton Motor om bussen te bouwen die ook volledig op zonne-energie rijden.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*