Renault werkt aan low-cost EV’s

Renault werkt aan een elektrische versie van haar goedkoopste model, de Kwid die voor niet meer dan 3.500 euro te koop is in India. Voor de Chinese markt wil Renault een low-cost elektrische auto maken die hooguit 8.000 euro mag kosten, subsidies nog niet meegerekend.

Dat meldt de Franse zakenkrant Les Echos in een verhaal over een nieuwe ‘elektrificatie golf’ bij Renault. Volgens de krant stapt topman Carlos Ghosn zo langzamerhand af van zijn geloof dat hij met vier elektrische modellen voorlopig wel genoeg heeft gedaan. Renault zou in dat kader onder meer werken aan een elektrische bestelwagen maar ook aan het opvoeren van het bereik van de Kangoo.

Daarnaast ziet de Franse autobouwer vooral toekomst in goedkope EV’s, in eerste instantie voor opkomende markten. Om de prijs laag te houden zouden de batterijen ook in die landen zelf gefabriceerd moeten worden. Daarbij gaat het dan wel om autootjes met hooguit 100 kilometer bereik die ook niet harder kunnen dan 100 km/uur. Wat China betreft is nog niet bekend of de auto’s de markt op komen als Renault of onder de naam Fengnuo, het nieuwe merk dat Renault na de opening van haar eerste fabriek daar heeft gelanceerd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*