Deze zelfrijdende conceptauto heeft een tuin op het dashboard

Het Zweedse Rinspeed heeft een zelfrijdende conceptauto ontwikkeld met een tuin op het dashboard: de Rinspeed Oasis. De conceptauto wordt in januari gepresenteerd, tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Dit meldt Rinspeed in een persbericht.

Zelfrijdend en futuristisch

De compacte tweezitter beschikt over twee in-wheel-elektromotoren en is in staat om autonoom te rijden. Dit zijn echter niet de kenmerken waarmee de Oasis zich onderscheidt. Zo springt vooral de kleine tuin op het dashboard in het oog. De tuin biedt volgens Rinspeed genoeg ruimte om bijvoorbeeld radijzen of kleine bonsaiboompjes te laten groeien.

Qua technologie beschikt de Rinspeed Oasis over een aantal futuristische mogelijkheden. Zo kan informatie, via augmented reality, op de vooruit geprojecteerd worden. Daarnaast is de boordcomputer in staat om reserveringen te plaatsen bij bijvoorbeeld een restaurant. Het stuur kan ingetrokken worden, om ruimte te maken voor een toetsenbord of bureau.

Leuk detail: Stahl, een Nederlandse producent van lederen en synthetische bekleding, is deels verantwoordelijk voor het interieur van de auto.

Concept

Of de Rinspeed Oasis ooit op de markt verschijnt, is vooralsnog onbekend. In eerste instantie gaat het om een conceptauto, die laat zien wat er in de toekomst allemaal mogelijk is op het gebied van mobiliteit.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*