Renault geeft groen licht voor een elektrische budgetwagen

Renault gaat binnenkort een elektrische budgetwagen lanceren in China. Het nieuws is officieel en werd door Carlos Ghosn zelf bevestigd.

Het nieuws is nu officieel: Renault brengt binnenkort in China een zuiver elektrische auto met een bescheiden prijskaartje op de markt. Dat model profiteert uiteraard van Renaults kennis ter zake en zou ergens in de komende maanden worden aangeboden voor 8.000 dollar. Recent nog gaf een woordvoerder van het merk aan dat een dergelijk model zo goed als productieklaar was. Renault zou vandaag geen plannen hebben om dit budgetmodel ook in Europa te gaan aanbieden. Alle prioriteit ligt nu in de Volksrepubliek. Carlos Ghosn, de grote baas van de Alliantie Renault-Nisssan-Mitsubihi, verwacht trouwens dat twee derde van alle auto’s in megasteden tegen 2030 elektrisch zullen worden aangedreven. En omdat vooral China de meeste van dit soort miljoenensteden telt, verwacht hij daar een veel grotere vraag en een veel snellere ontplooiing van de laadinfrastructuur. Kortom, Ghosn is geenszins van plan om deze goudmijn links te laten liggen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*