Dubai introduceert boot op zonne-energie

Forenzen in Dubai kunnen sinds maandag gebruik maken van een boot, ook wel abra genoemd, op zonne-energie. Hiermee kunnen ze de Mamzar Lagoon oversteken.

Zonne-energie

De boot, een soort gondel (zie foto), is uitgerust met zonnepanelen op het dak en werd de afgelopen maand getest door de Roads and Transport Authority (RTA) van Dubai. De duurzame technologie bleek succesvol en wordt nu dan ook op commerciële schaal ingezet.

Het systeem heeft ongeveer 6 uur nodig om de batterij volledig op te laden en kan ongeveer hetzelfde aantal uur varen op een volle batterij.

Groene economie

De duurzame abra is onderdeel van het Green Economy for a Sustainable Environment-initiatief van de overheid van Dubai. Met dit initiatief wil de Emiraat zoveel mogelijk overstappen op duurzame energie in zijn openbaar vervoer.

Dubai heeft met de boot op zonne-energie een primeur te pakken. “De abra is de eerste vorm van watertransport op zonne-energie in het Midden-Oosten”, zegt Abdullah Yousuf Al Ali, CEO van de Public Transport Agency van de RTA, tegen Gulf News.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*