Jeroen Bleekemolen sluit zich aan bij het Electric GT Championship: “Elektrisch racen gaat groot worden”

Het Electric GT Championship; het eerste 100% emissie vrije GT kampioenschappen ter wereld, is verheugd om Jeroen Bleekemolen en Kevin Ceccon in de EGT-coureurs Club welkom te heten. Top-coureur Bleekemolen, en de naar GP2-gepromoveerde Ceccon zijn sterke supporters van de EGT klasse. Met hun integriteit, verantwoordelijkheid voor het milieu, samen met een gecombineerde ervaring van 25 jaar professionele ervaring, willen ze met hun expertise hun steentje bijdragen in het kampioenschap wat start in 2017.
Beide heren volgen zo een groep coureurs die stevig aan het groeien is, met onder andere Tom Coronel, Dani Clos,Vicky Piria, Ricardo Teixeira, Tom Onslow-Cole, Leilani Munter, Alice Powell. Uiteindelijk worden er 20 coureurs geselecteerd die gaan racen in de splinternieuwe Tesla Model S P100D. De 35-jarige Bleekemolen, is één van de drukste coureurs op deze planeet, met maar liefst zes complete 24 uurs races op drie continenten in 2016. Op het het indrukwekkende lijstje van de Heemstedenaar staan onder meer overwinningen in de: 24 uur van de Nürburgring, Le Mans, Petit Le Mans, de 12 uur van Sebring, Porsche Supercup kampioenschappen en de Amerikaanse Le Mans serie GTC titel.
Bleekemolen vertegenwoordigde twee jaar Opel in de DTM, ook wist hij het goed te doen in Single-seaters met winst in twee rondes van de A1 GP World Cup.

Hij is de tweede Nederlander die aansluit in deze Electric GT-klasse na Coronel. Het paar deelde overigens eerder al een GT2 Spyker tijdens de 24u van Le Mans in 2010. “Ik ben het aandachtig gaan volgen toen ik voor het eerst iets over de EGT vernam”, zei Bleekemolen over de eerste keer dat hij over dit kampioenschap hoorde: “Het is een geweldige kans voor een coureur om hierbij betrokken te zijn. Elektrisch racen gaat groot worden en ik kan niet wachten om plaats te nemen in een EGT bolide.”

Directeur Mark Gemmel van de EGT voegt hier aan toe: “Ik verwelkom Jeroen en Kevin van harte in de EGT-coureurs Club. Beide coureurs hebben een uitstekend cv en zijn een echte aanwinst voor het kampioenschap in 2017.”

Het EGT-kampioenschap zal bestaan uit 20 internationale coureurs, zowel mannen als vrouwen. Tien professionele teams zullen het tegen elkaar opnemen met de Tesla Model S machines op Pirelli banden, die voor iedereen identiek is. De EGT zal zeven klassieke Europese circuits aandoen in het eerste seizoen waaronder: Frankrijk, Barcelona, Estoril, Nürburgring en Assen, voordat het gehele circus vertrekt naar Amerika voor drie races buiten het kampioenschap om.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*