Tesla moet oppassen: hier is de Lucid Air

Als het aan Lucid Motors ligt blijft Tesla niet het enige merk met een volledig elektrische luxe-auto. Het merk introduceert de schitterende Lucid Air, een supersnelle elektro-limousine die vanaf begin 2018 te koop zal zijn.

De Lucid Air is natuurlijk een rechtstreekse aanval op het succes van de luxe Tesla Model S, al richt het merk zich ook op conventionele luxe-auto’s als de topmodellen van BMW en Mercedes-Benz. De Air is volledig elektrisch en komt standaard met een 100 kWh groot accupakket, dat optioneel te vergroten is tot 130 kWh. Genoeg power dus, en de Air schiet dan ook in 2,5 seconde naar de 100 kilometer per uur.

Interieur

Het interieur is bijzonder luxe uitgevoerd, we zien onder andere vier afzonderlijke stoelen, een enorm glazen dak en uitgebreide beeldschermen vol met infotainment. De auto zal ook deels autonoom kunnen rijden.

2018

Dit wordt geen goedkope auto, dat is zeker. Maar goed, dat is de populaire Tesla Model S ook niet.

Begin 2018 kunnen we de Air op de weg zien schitteren, als alles goed gaat. Lucid Motors wil vanaf 2020 maximaal 130.000 auto’s gaan bouwen in hun nieuwe fabriek in het Amerikaanse Arizona.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*