Uniti: een high-tech elektrisch stadswagentje uit Zweden

Een team van studenten, techneuten en designers verenigd onder de noemer Uniti Sweden heeft met een slimme visie op persoonlijk vervoer de gelijknamige Uniti ontwikkeld. Het betreft een volledig elektrisch stadsautootje dat autorijden zowel duurzaam als futuristisch belooft te maken.

Verreweg de meeste auto’s die je ziet vervoeren slechts één persoon, maar wegen ondertussen zomaar anderhalve ton. Dat is voornamelijk loos gewicht, waardoor de verbrandingsmotor extra moet werken om de boel in beweging te krijgen. Uniti biedt plaats aan slechts twee personen en wat bagage, maar weegt dankzij z’n kleine formaat slechts 400 kilogram. Het gevolg is dat de ingebouwde elektromotor eigenlijk nooit hard hoeft te werken, wat dan weer positief is voor het bereik van de auto.

Op een volledig geladen accu belooft Uniti Sweden een bereik van 150 kilometer: ruim voldoende voor het gemiddelde woon- werkverkeer. Een head-up display zorgt ervoor dat relevante informatie als de maximumsnelheid en verkeersinfo in je gezichtsveld wordt geprojecteerd. Uiteraard wordt het wagentje ook voorbereid om autonoom te kunnen rijden. De uiteindelijke prijs van de Uniti moet komen te liggen op net iets meer dan 20.000 euro.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*