Concept: Deze auto van Shell rijdt 45 kilometer op één liter benzine

Tot de tijd dat accu’s zo ver zijn ontwikkeld dat je pak ‘m beet 500 kilometer op een volle lading kan rijden, of wanneer waterstofauto’s betaalbaar zijn geworden en er een infrastructuur voor waterstof op poten is gezet, zijn we voor persoonlijk vervoer afhankelijk van de verbrandingsmotor. Daarom is het een goed idee om een zo zuinig mogelijk autootje te bouwen.

Oud McLaren-man Gordon Murray en Shell sloegen daarom de handen ineen en ontwikkelden de Shell Concept Car, een stadsauto die specifiek is ontworpen om zeer zuinig met brandstof om te springen. De Concept Car rijdt maar liefst 45,5 kilometer op één liter benzine en stoot ook nog eens 34 procent minder uitlaatgassen uit dan andere stadsauto’s van een vergelijkbaar formaat.

Het lage brandstofverbruik hangt mede samen met het gewicht van slechts 544 kilogram, dat mede is bereikt door intensief gebruik te maken van gerecycled koolstofvezel. Het zal gezien het verdienmodel van Shell nog wel even duren voor het wagentje te koop is, maar ik kan me goed voorstellen dat hier vraag naar is.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*