Schoenenmerk United Nude ontwerpt zeer minimalistische auto

United Nude is in de eerste plaats een schoenenmerk, maar de ontwerpers houden zich af en toe ook met andere disciplines bezig. Dit keer is dat een auto.

Onder de noemer Lo Res Project neemt United Nude steeds een ander ontwerp onder handen. Hierbij verlagen ze steeds de resolutie van het originele uitwerp dat ze als uitgangspunt nemen. Hierdoor vervagen de contouren zodat er een heel minimalistisch ontwerp overblijft.

De Lo Res Car is gebaseerd op de Lamborghini Countach, een van de meest iconische sportwagens ooit. Het originele ontwerp van Marcello Gandini (die de Countach baseerde op de ook door hem ontworpen Alfa Romeo 33 Carabo) is teruggebracht tot een paar simpele lijnen.

Ook binnenin is zo veel mogelijk weggehaald. Je vind aan de binnenkant niet veel meer dan twee stoelen die achter elkaar staan en een stuur. De auto heeft zelfs geen deuren. Om in en uit te stappen moet je het chassis optillen. De aandrijving komt van een elektromotor die zorgt dat de Lo Res Car 50 kilometer per uur kan rijden. De auto gaat in beperkte oplage in productie zodra geïnteresseerde kopers zich melden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*