Elektrische truck Charge in 2017 op de markt

Het Britse Charge wil in 2017 elektrische trucks op de markt brengen die 50 procent kosteneffectiever zijn dan bestaande elektrische bedrijfsauto’s. “De vrachtwagens van vandaag de dag zijn volkomen onacceptabel”, vindt zakenman en ondernemer Denis Sverdlov van Charge.

“Charge zet nu in op een elektrische truckrange die uitgaat van hoe vrachtwagens moeten zijn: elegant, stil, schoon, veilig en vooral niet te duur. We gaan de barrières voor elektrische trucks wegnemen door ze net zo duur te maken als reguliere vrachtwagens”, aldus de opportunistische topman van Charge.

De Charge distributievoertuigen worden gefabriceerd van lichtgewicht composietmateriaal. Samen met de hardware van Charge, electronica en motoren, kan dan een kostenbeperking worden bereikt van 50 procent, zo rekent Sverdlov graag voor. Updates van de software gaan via de cloud, net als bij een smartphone. De Chargetrucks zijn in principe elektrisch en dus voorzien van nulemissie, goed voor een actieradius van om en nabij de 150 km. Wie verder wil rijden, kan een ‘dual mode’ aanvragen die het mogelijk maakt om meer dan 800 km te rijden. Charge is daar wat schimmig over maar het moet hier gaan om een verbrandingsmotor want van ‘zero-emission’ is bij de dualmode geen sprake meer, zo geven de Britten toe.

Charge gaat trucks bouwen vanaf 3,5 tot 26 ton GVW. Volgens Charge is het mogelijk om met één persoon een hele Charge truck te bouwen in 4 uur. Met tien man in ploegendienst is het zo mogelijk om 10.000 voertuigen per jaar te bouwen, heeft Charge al uitgerekend. Dat moet gaan gebeuren in een nog nieuw te bouwen fabriek vlakbij het hoofdkantoor in Oxfordshire.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*