Rinspeed Oasis Concept: héél (bio)logisch

We zagen eerder al tekeningen. Nu heeft het Zwitserse technologiebedrijf Rinspeed de Oasis Concept volledig onthuld. Het futuristische model debuteert op de Consumer Electronics Show in Las Vegas in januari 2017.

Elektrische aandrijflijn

Het bijzondere voertuig kan (naar wens) geheel zelfstandig rijden en heeft een elektrische aandrijflijn. Het meest bijzondere nog wel is een zogeheten ‘tuin’ vóór het dashboard met plaats genoeg voor het verbouwen van bijvoorbeeld bloemen of radijsjes. Als de zon op de auto staat, ontstaat er natuurlijk een soort broeikas, dus zo heel raar is het ook weer niet.

Stuurwiel of toetsenbord

Afgezien van dat Rinspeed Oasis Concept héél biologisch is, zit het voertuig ook vol met technologie. Denk aan een computer/-televisiescherm, zodat je onderweg met een bakje popcorn op schoot van een film kunt genieten of kunt werken. Je hoeft volgens Rinspeed niet zelf in het voertuig te zitten. De auto met een boodschap of met een pakketje op pad sturen, behoort eveneens tot de mogelijkheden. Bekijk ook even het stuurwiel dat zich heel eenvoudig laat wegklappen. In de autonome modus fungeert het stuurwiel zelfs als toetsenbord of als werkblad.

Autodelen

De finishing touch van dit alles? De mogelijkheid voor autodelen. Op Twitter en Facebook kan het voertuig aan de buitenwereld laten weten dat hij stil staat en dus bruikbaar is voor iemand anders. Je kunt hem dan dus oproepen, ook via WhatsApp. Is dit de toekomst?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*