Piëch: Chinezen zouden Volkswagen kunnen kopen

Chinese investeerders die de hele Volkswagen-groep kopen? Dat is zeker niet uitgesloten, ze hebben er in ieder geval het geld voor, denkt de 87-jarige Ernst Piëch, telg uit de familie die samen met hun neven Porsche aan de wieg heeft gestaan van het autobedrijf en nog steeds een grote rol speelt in het bestuur ervan.

Piëch, een broer van de wat bekendere Ferdinand, zegt in een interview met de Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung verbaasd te zijn over de economische prestaties van de ‘semi-kapitalistische’ landen. Hij sluit daarom helemaal niet uit dat Chinezen een overnamepoging zullen doen voor het bedrijf dat mede door zijn familie is groot gemaakt. “Ze beschikken nu al over de benodigde miljarden.”

De oude baas laat verder weinig heel van de strategie van de huidige bedrijfsleiding om zich vooral op elektrische auto’s te richten: “Wat uit het stopcontact komt, is nog vuiler dan wat uit een uitlaat komt.” Hij sluit zich daarmee naar eigen zeggen aan bij critici die steeds stellen dat elektrisch rijden alleen schoner is als de elektriciteit zelf ook afkomstig is uit groene bronnen en niet van kolen- of kerncentrales.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*