Wiebe Wakker na 34.000 km met elektrische auto vast in Dubai

Op 15 maart 2016 vertrok de 29-jarige Haarlemmer Wiebe Wakker naar Australië met zijn elektrische auto. Afhankelijk van deze aanbiedingen wordt ook de route bepaald. Inmiddels hebben 700 mensen uit 40 verschillende landen Wiebe hulp aangeboden maar lijkt de kostbare oversteek van Dubai naar Mumbai hem voorlopig in Dubai te houden.

Inmiddels heeft Wakker er 275 dagen en 34.000 kilometer opzitten. Bij het vertrek in Houten werd hij eerst naar Italië gestuurd, vervolgens via Scandinavië naar Rusland en vanaf Moskou werd de route richting ‘down under’ ingezet. Via onder andere de Baltische Staten, Oekraïne, Roemenië en Turkije kwam hij in Iran terecht. Een road trip van 2.500 kilometer dwars door het land en de woestijn volgde en uiteindelijk bereikte Wiebe de Perzische Golf. Daarmee werd hij de eerste mens ter wereld die Iran doorkruiste met een volledig elektrische auto.

3000 euro

Met behulp van een sponsor kan de oversteek naar Mumbai worden gemaakt, hiervoor is €3.000 nodig. Dit geld is er momenteel niet en dus besteed Wakker zijn tijd in Dubai op zoek naar een sheik of sponsor die het vervoer kan verzorgen. De oversteek is niet het enige probleem wat hem wacht: Na India zal Wakker Myanmar moeten doorkruisen maar door de onrustige situatie daar zijn de grenzen voor toeristen tijdelijk gesloten.

Hoe de reis verder zal verlopen is onzeker maar Wakker zelf blijft er koel onder. “Bij mijn vertrek in maart had ik onmogelijk kunnen denken dat ik na 275 dagen in Dubai zou uitkomen, dat ik zo ver ben gekomen met een elektrische auto voelt erg goed en daarom leg ik het er niet bij neer,” aldus Wiebe. “Ik ben een positief persoon en probeer uit elk nadeel een voordeel te halen, omdat ik nu waarschijnlijk voorlopig nog in Dubai moet blijven heb ik de mogelijkheid om mee te doen aan de Global EVRT.” De Electric Vehicle Road Trip toert eind januari door de 7 emiraten om duurzame mobiliteit te promoten, één van de doelen die Wakker ook heeft.

Wakker bezoekt tijdens zijn reis organisaties, evenementen en initiatieven die actief zijn op het gebied van duurzaamheid of elektrisch rijden. Video’s en verslagen van deze ontmoetingen zijn terug te vinden op plugmeinproject.com

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*