De winnaars van de Eurobike Awards 2016

Van de maar liefst 472 ingezonden producten in tien verschillende categorieën, koos de jury 51 gelukkige winnaars voor de EuroBike Awards 2016. In de categorie e-bikes waren in totaal zes modellen met een award.

De zes e-bike Euro Bike Awards winnaars

De Elby City

De Elby City Compact elektrische fiets. Elby Bikes komt uit Santa Monica in Californië. De jury vond het een ongebruikelijk ontwerp. De kleine blauwe racer is één van de weinige e-bikes die hoge ogen scoort vanuit de Verenigde Staten.

Project Y

Er klonk een applaus uit de gehele zaal voor deze tweede winnaar. Het Project Y, een E-mountainbike van Focus overtuigde de jury met zijn perfect design. De fiets beschikt over een motor dat volledig volledig in de framebuis past.

Delite GT Touring van Riese und Müller

De Delite GT touring van Riese und Müller heeft ook een award gewonnen. De EuroBike Awards jury was zeer enthousiast en noemt deze Tour e-bike met Bosch motor en een dubbele batterij een algeheel succes. Met het extreem lange bereik door de twee batterijen is dit een ideale trekking fiets van de hoogste klasse.

 

Overvolt Carbon E-bike

De Overvolt Carbon e-bike van het Franse Cycles Lapierre won ook een award. Hier was de jury heel simpel over, zij vonden dat de Overvolt een geïnspireerde oplossing is voor racefiets fans: gemakkelijk en snel.

Pininfarina

Italië kan ook genieten van een EuroBike Award. De Pininfarina E-voluzione kreeg de Award voor zijn aansprekende design. Uitgerust met gepatenteerde batterij en een volledig nieuw aandrijfconcept. De e-bike is nog een prototype.

Haibike

Bijna een ding zeker is een overwinning voor de e-bikes van Haibike. Deze keer, het voldoet aan de nieuwe Haibike SDURO AllMtn 8.0. Een parcours fiets die alles heeft er voor moderne apparatuur en geometrie.

 

Gouden EuroBike Award ging naar de Lumos helm uit de Verenigde Staten. Deze helm is vooral interessant omdat hij verlichting in de achterkant heeft geïntegreerd. De helm is aangesloten op de fiets en erkent wanneer er geremd wordt. Tevens erkent hij bewegingen zoals het nemen van bochten. Deze manoeuvres tonen rode remlichten of knipperende knipperlichten in de achterkant van de helm. Een spannende innovatie die interessant kan zijn voor Speed-Pedelecs.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*