Dit is Chryslers antwoord op een elektrische toekomst

Chrysler presenteert deze week een nieuwe elektrische conceptauto op de CES 2017 in Las Vegas: de Chrysler Portal Concept.

De eerste afbeeldingen van de nieuwe auto zijn al gepubliceerd. Of de elektrische minivan ooit op de markt verschijnt, of enkel als concept voor auto’s van de toekomst dient, is vooralsnog onbekend.

Elektrische auto

De elektrische auto van Chrysler onderscheidt zich vooral door zijn futuristische interieur, compleet met een touchscreen onder het dashboard en tien docking-stations voor smartphones en/of tablets. Chrysler noemt het interieur van de Portal Concept dan ook een ‘third space’, ofwel derde ruimte, waarbij de andere twee ruimtes de werkplek en woning van een persoon zijn.

De elektrische auto beschikt over een lithium-ion-accupakket van 100 kilowatt, goed voor een actieradius van ten minste 400 kilometer. Daarnaast kan een snellader van 350 kilowatt ongeveer 240 kilometer bijladen in slechts 20 minuten.

Zelfrijdend

De Chrysler Portal Concept beschikt daarnaast over de benodigde technologie voor autonoom rijden (niveau 3). Dit betekent dat de elektrische auto het rijden over kan nemen, onder bepaalde omstandigheden, op de snelweg.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*