De Nimbus van de toekomst?

Het kon met de Kever, met de Fiat 500 en met de Mini. Zou een nieuwe versie van de VW hippie bus ook kunnen? De Nimbus is in ieder geval een poging.

De naam Nimbus kenden we al. Was dat niet die blitse bezem van Harry Potter? Ja, dat ook. Wat langer geleden was het een Deens motormerk. En nu is er een elektrisch busje onder diezelfde naam dat lijkt op het icoon van Volkswagen.

De Nimbus wil in ieder geval van deze tijd zijn. Dus is hij elektrisch. Met alle voor- en nadelen die daarbij horen. Hij is ook geschikt om de gebaande paden te verlaten. De ramen geven een panoramisch uitzicht en de veiligheidsgadgets zijn eveneens van deze tijd. Eduardo Gavanis tekent voor het ontwerp. De Nimbus heeft vier verschillende rij-instellingen voor vier verschillende soorten van uitstapjes. Zo is er de energiezuinige City-mode, de standaard (die je dus het meest gebruikt), de snelweg-mode en de off-road-mode. De elektrische motor heeft een lithium-ion accu. Om deze op te laden is er ook een kleine generator aan boord, zijn er zonnecellen op de buitenkant en wordt de energie van de remvertraging ook opgevangen.

Het dashboard is modern en digitaal. We zien gps, een touchscreen met internet, vier usb-ingangen om je gadgets op aan te sluiten, een sound system en bediening voor airco en binnenverlichting. Het zou trouwen zonde zijn als je in de bus op een schermpje gaat zitten kijken. De ramen rondom geven je een fantastisch uitzicht op de omgeving. Zes airbags, side-protection system, een achteruitrijd-camera en sensors die obstakels registreren, files zal melden voordat je er in staat en helpt bij het parkeren beschermen je tegen eventuele gevaren vanuit die omgeving. De oude of de nieuwe versie, welke is leuker? Wij zouden het wel weten.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*