Nissan versleept auto’s autonoom in Japan

Op het einde van de montageband van de Japanse Oppama-fabriek lanceert Nissan een systeem waarbij de afgewerkte voertuigen volledig autonoom worden verplaatst. Het gaat om een 100 % elektrisch prototype van de Leaf die de klus klaart.

De Nissan Intelligent Mobility technologie geeft een kijk op hoe voertuigen in de toekomst gevoed, bestuurd en geïntegreerd worden in het bedrijf van de toekomst. Eén van de zaken die met dit systeem mogelijk wordt, is ITV (Intelligent Vehicle Towing). Het maakt gebruik van de autonome ProPilot, connectiviteit en kaartdata om 100 % elektrische en intelligente voertuigen aan de bestaande infrastructuur te linken. Het systeem werkt met een elektrische Leaf die op een autonome manier afgewerkte voertuigen verplaatst van de montageband naar hun stockageruimte. In een industriële omgeving worden dergelijke automatische voertuigen meestal gebruikt voor het transporteren van onderdelen. Ze maken meestal gebruik van een rails of een magnetische strip. De Nissan Intelligent Vehicle Towing technologie werkt anders en heeft geen specifieke infrastructuur nodig. Het sleepvoertuig is uitgerust met tal van camera’s, scanners en lasers. Die kunnen markeringen op de grond, maar ook bochten en obstakels inde buurt herkennen. Via deze IVT-oplossing kan Nissan de logistiek versnellen en dit komt ook de productie ten goede. Aan het einde van de montageband worden de nieuwe voertuigen op een aanhangwagen gezet die gesleept wordt door een autonome Leaf.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*