Betaalbare elektrische vouwfiets gaat hard op Indiegogo

Een beetje e-bike kost al snel meer dan duizend euro. Deze nieuwe MATE e-vouwfiets zit daar ver onder.

De Mate bike wordt gemaakt in Denemarken en ziet er (zeker voor een vouwfiets) best goed uit. Er zijn drie soorten, de Mate City, Mate City+ (met iets grotere accu) en de Mate S. De verschillen zitten voornamelijk in snelheid en afstand. Waar de Mate City en City+ maximale snelheden van 25 kilometer per uur halen, gaat de Mate S daar met 32 km/u overheen. De Mate City haalt een afstand van 55 kilometer met de accu, de City+ en Mate S halen 80 km.

Afhankelijk van welk model je kiest, weegt de fiets tussen de 21,5 en 23,7 kilogram inclusief batterij. De Mate heeft een aluminium frame en is in drie stappen op te vouwen. Verder is de fiets voorzien van een USB-oplader aan het stuur, zodat je tijdens het fietsen je telefoon kunt opladen.

De goedkoopste fiets zal uiteindelijk een retailprijs krijgen van 1400 dollar, maar Indiegogo-backers betalen slechts 600 dollar. Ook de duurdere fietsen zijn flink voordeliger te krijgen als je backer wordt. De City+ kost dan 700 dollar in plaats van 1500 dollar en de Mate S is verkrijgbaar voor 750 dollar in plaats van 1500 dollar. In september van 2016 worden ze al geleverd. Het project loopt overigens goed; het doel was 80.000 dollar, maar er is al ruim 300.000 dollar opgehaald.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*