De vektron e-vouwfiets gaat 30km/u en zo onder je bureau

Tern is een Taiwanees bedrijf dat al een tijdje fietsen maakt en er zelfs prijzen mee heeft gewonnen. Het specialiseert zich in vouwfietsen en hun nieuwste model dat Vektron heet staat nu op Kickstarter. Die is specifiek bedoeld voor de Amerikaanse markt, maar aangezien Tern gewoon al verkocht wordt in Nederland kun je deze e-vouwfiets dit jaar ook gewoon in de winkel kopen.

Elektrische fietsen zijn al mateloos populair, maar de elektrische vouwfiets heeft het iets moeilijker. Niet gek: de motor voegt extra gewicht en bulk toe aan een vouwfiets en dat maakt het automatisch moeilijker om de zaak op te vouwen en daarna eventueel te dragen. De Vektron is 22 kilo, dus je neemt ‘m niet meteen op je rug, maar Tern heeft wel wat oplossingen voor heuveltjes en andere stukken waar je niet kunt fietsen of wilt dragen.

Wat kan ‘ie?

De Vektron heeft vier standen waarin je kunt fietsen, variërend van 50 tot 250 procent van je trapvermogen en speciaal voor de moeilijke stukjes is er een loop-assistentie modus die je helpt de Vektron omhoog te duwen. Handig, want dan zit je niet te klooien en ontwijk je het heel vreselijke tafereel dat je een al ingeklapte vouwfiets weer moet uitklappen om verder te kunnen. Niet dat dit het einde van de wereld zou zijn, trouwens: de fiets kan binnen 10 seconden uit- of ingeklapt worden.

Je kunt op een volle batterij 130 kilometer rijden met een topsnelheid van 30 kilometer per uur, waarbij je 10 versnellingen hebt om het jezelf gemakkelijk te maken en een high-tech controlepaneel dat je natuurlijk op de hoogte houdt van de status van de batterij, snelheid, afgelegde afstand en hoe ver je nog kunt gaan voordat je op 100% menselijke kracht verder moet trappen.

Wil je dit apparaat hebben, dan moet je wel diep in de buidel tasten: de Vektron gaat 3400 dollar kosten, dus ook in Nederland zal de prijs straks aan de serieuze kant zijn. De makers weten dat het een dure fiets wordt, maar beloven dat het rijplezier dat goed gaat maken. Ze zeggen dat de Vektron stabieler en comfortabeler zal gaan rijden dan alle vergelijkbare vouwfietsen, omdat ze zich zo lang hebben vastgebeten in het perfecte design. Je moet dus wel even wachten, maar dan heb je – volgens Tern althans – wel wat.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*