Nieuw rapport: ‘Steeds meer steden zetten elektrische bussen in’

Steeds meer Europese steden zetten elektrische bussen in om de CO2-uitstoot van het

terug te dringen.

Dat stelt de International Association of Public Transport (UITP) in het recent gepubliceerde ‘ZeEUS eBus Report’.

Elektrische bussen

Het rapport wijst uit dat negentien openbaar vervoersorganisaties, verdeeld over 25 Europese steden, een gepubliceerde strategie tot en met 2020 hebben om elektrische bussen in te zetten. Volgens de UITP rijden er tegen die tijd meer dan 2.500 elektrische bussen rond in Europa.

Daarnaast zijn er nog eens dertien openbaar vervoersorganisaties die een strategie op dit gebied hebben voor 2025. Tegen die tijd is dit aantal naar verwachting dan ook toegenomen naar 6.100 elektrische bussen.

Wereldwijd

Het rapport werpt ook een blik op de wereldwijde adoptie van elektrische bussen. In 2015 waren ongeveer 173.000 elektrische bussen in gebruik. Vooral China zet hoog in op elektrische bussen: ongeveer 8,3 procent van het totale aantal elektrische bussen rijdt in China rond.

In Europa heeft het Verenigd Koninkrijk de meeste elektrische bussen in gebruik, met 18 procent. Nederland, Zweden, Polen en Duitsland volgen met ongeveer 10 procent van het totale aantal elektrische bussen in Europa.

Grootste vloot van Europa

In Noord-Brabant werd vorige maand de grootste vloot elektrische bussen van Europa in gebruik genomen (zie foto). In Eindhoven en Helmond rijden momenteel 43 volledig elektrische bussen rond.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*