VIDEO-Dit elektrische busje is een kantoor op wielen

Een Britse ontwerper heeft een elektrisch busje omgetoverd tot een mobiel kantoor. Het groene vehikel is helaas niet te koop, maar het oogstrelende concept is zeker het vermelden waard.

Nissan liet de Britse ontwerper William Hardie los op een e-NV200, een elektrisch busje met een (allebehalve indrukwekkende) actieradius van 170 kilometer. Hardies noeste arbeid leidde tot een vierwieler die volgens de bedenkers inspeelt op de wereldwijde trend van ‘hot-desking’, oftewel flexibele kantoren waarbij meerdere mensen gebruik maken van dezelfde paar schaarse bureaus. Of het busje qua kosten een concurrent is van een gangbaar kantoor is nog de vraag; inclusief stroom en afschrijving zullen de kosten per vierkante meter elkaar niet veel ontlopen.

Hoe dan ook, het project is natuurlijk vooral prikkelende ‘eye candy’, met een paar slimmigheden die je niet snel tegenkomt in een busje. Eigenlijk ontbreekt er maar één essentieel onderdeel: een toilet. Een paar van de beste snufjes in volle glorie:

Uitklapbaar bureau? Check. Kleurpotloden? Check

De benen strekken doe je op een oer-Britse Brompton-vouwfiets

Om het busje een gevoel van ruimte en licht te geven is het vehikel uitgerust met een glazen dak en led-verlichting in de vloer

Tussen de stoelen zit een draadloos audiosysteem

Ok, geen toilet, maar de koffie zet je in stijl

Om indruk mee te maken: een uitschuifbaar platform om mee in de buitenlucht te kunnen werken

Laag, maar effecief

Ook leuk voor een dagje naar het strand

 

Deze koelkast is niet zo goed voor de actieradius, maar hoe dan ook cool

Laa(d)t maar staan

Nice work, William

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*