Fomm Concept One: EV en boot in één

Het Japanse Fomm beweert dat hun EV’tje de kleinste vierzitter met elektrische aandrijving ter wereld is.

Hoewel wij het niet helemaal eens zijn met die uitspraak is het met 2495 x 1295 x 1550 mm waarschijnlijk wel de kleinste EV die zowel op het land als te water vooruit komt. De Concept One werd speciaal ontwikkeld voor Zuidoost-Azië, waar overstromingen regelmatig voorkomen.

Als de weg gewoon toegankelijk is, wordt het 460 kilogram wegende autootje voortgeduwd door twee elektromotoren met elk nog geen 7 pk en 280 Nm koppel. Zodra het water komt, neemt een waterjet de aandrijving over.

Verwacht alleen geen transformatie tot een hippe jetski. Ondanks het motorfiets-achtige stuur is de mogelijkheid tot manoeuvreren op het water beperkt. Daarnaast moet er onderhoud worden verricht na een vaartochtje. Dat het voertuig kan drijven is dus slechts voor noodgevallen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*