Dit is het snelste elektrische voertuig ter wereld

De racer knalde over de zoutvlakten van Bonneville.

Dit elektrische voertuig is van Venturi en ze namen het apparaat mee naar Bonneville. Op dit uitgestrekte gebied worden al tientallen jaren records geboekt en verbroken. Venturi heeft op dit moment het record in handen voor ‘snelste elektrische voertuig’. Het gestroomlijnde voertuig haalde een snelheid van 576 km/u.

De elektrische racer was in staat om een snelheid van 549,43 km/u te halen binnen een mijl. Het vorige record was ook in handen van Venturi met de Buckeye Bullet 2.5. Deze machine haalde in 2010 een topsnelheid van 495 km/u.

Met de nieuwe VBB-3 bleek het merk uit Monaco in staat om die verbluffende 576 km/u te bereiken. Venturi ontwikkelt de voertuigen in samenwerking met de Ohio State University. Daarnaast is de fabrikant ook actief in de Formule E.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*