Brabant krijgt nieuwe laadpaal zo goed als voor niets

In Brabant komen er duizend laadpalen voor elektrische auto’s bij. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal dat er nu al staat.

De palen worden geplaatst en betaald door de combinatie Nuon-Heijmans. Dat is goed nieuws voor het provinciebestuur. Nuon-Heijmans neemt de complete aanbesteding voor zijn rekening.

Eerder had Brabant beloofd 1.800 euro per paal bij te lappen, maar dat is nu dus niet meer nodig. Dat levert de provincie een meevaller op van 1,8 miljoen. Waar dat geld aan besteed gaat worden is nog niet bekend.

Aan elke paal kunnen twee auto’s worden opgeladen. In 2020 moeten er in Brabant 12.000 publieke of semipublieke laadpunten zijn om een groei naar 100.000 elektrische voertuigen mogelijk te maken. Momenteel zijn er in de provincie ongeveer 18.500 elektrische voertuigen.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*