Nederlands bedrijf lanceert luxe elektrische speedboot

Het Nederlandse Bedrijf Edorado Marine heeft een elektrische speedboot ontwikkeld. De makers willen hiermee een mix bieden van luxe, kwaliteit en duurzaamheid.

De emissievrije boot heeft de naam Edorado 7S gekregen. De ondernemers Giel Groothuis en Godert van Hardenbroek van Edorado Marine uit Amsterdam hebben twee jaar aan de elektrische speedboot gewerkt. “De Edorado 7S laat watersporters genieten van de luxe en de snelheid zonder de schadelijke effecten van fossiele brandstoffen voor ons milieu”, aldus het tweetal.

Ontwerp

Een multidisciplinair team van designexperts en ingenieurs heeft de 7S ontwikkeld. Onder meer ontwerper Tom Speer, die ook deel uitmaakt van het bekende Amerikaanse zeilteam America’s Cup Team Oracle, was verantwoordelijk voor het hydrodynamische ontwerp van de elektrische speedboot.

Hij bedacht onder meer het draagvleugelontwerp van de boot. Dit minimaliseert het benodigde vermogen tot 40 knopen, aldus Edorado Marine.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*