Halfbike: de verticale fiets

Als je deze ‘fiets’ ergens geparkeerd ziet staan zul je waarschijnlijk niet in een keer doorhebben hoe deze bestuurd moet worden. Toch is het concept een logische manier van vervoer dat gepaard gaat met een fraai design. Halfbike is een lichtgewicht voertuig dat rennen combineert met fietsen. De makers beweren zelfs dat het zo gemakkelijk gaat dat het lijkt alsof je door de stad ‘glijdt’.

De Halfbike is een melting pot van weloverwogen materialen. Zelf zijn ze verantwoordelijk voor het aluminium frame dat met de hand aan elkaar is gelast. Ook het ‘stuur’ is handgemaakt van geïmpregneerd multiplex. De rest van de onderdelen zijn afkomstig van hoog aangeschreven bedrijven van over de hele wereld. Alles wordt in de eigen shop gemonteerd en verpakt voor verzending.

Fietsen op de Halfbike zal even wennen zijn maar zodra je het doorhebt kun je er zelfs tricks mee doen. Door met je lichaam de kant op te leunen waar je heen wilt kun je de Halfbike besturen. De fiets is perfect voor korte afstanden en is door zijn gewicht en grootte eenvoudig mee te nemen in het openbaar vervoer, maar ook voor een workout in het park op de zondagmorgen is Halfbike erg nuttig.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*