Tot rugzak opvouwbare buggy

De eenvoudige kinderwagen is al lang geleden getransformeerd tot multifunctionele buggy. Komt het kind echter op een leeftijd dat het soms zelf loopt en soms zit, dan lopen de ouders met een lege buggy rond. Dat is alleen maar onhandig in winkels en het openbaar vervoer, vonden de Engelse ontwerpers van de OmniO Rider. Deze buggy is binnen dertig seconden op te vouwen tot een pakketje dat als rugzak kan worden gedragen.

De OmniO Rider is geschikt voor kinderen vanaf zes maanden oud en tot een gewicht van 22 kilogram. De buggy zelf weegt vanwege het minimalistische frame van aluminium en kunststof slechts zes kilogram. Na het opvouwen meet het pakketje vijftig bij veertig bij twintig centimeter. De gordels om het kind mee vast te zetten, doen tegelijk dienst als schouderbanden om de opgevouwen buggy mee als rugzak te dragen. Ook handig voor meenemen op de fiets. Het pakket past bovendien makkelijk in elke kofferbak en is klein genoeg voor handbagage in het vliegtuig, waarvoor nog een speciale tas met handvat wordt meegeleverd.

 

Opvallend is verder dat de besturing werkt met het zogenaamde Omni Wheel. Deze draaien rond als een normaal wiel, maar het loopvlak bestaat uit allerlei kleine afzonderlijke wieltjes waardoor de buggy ook zijwaarts kan bewegen. Doordat de wielen hun weg wel vinden, moet het makkelijker zijn om over allerlei verschillende ondergronden te rijden, van stoeptegels tot bospaden. De buggy heeft twee van deze Omni-wielen, die uitwisselbaar zijn tussen voor- en achterkant, afhankelijk van persoonlijke voorkeur voor sturing aan de voor- of achterkant. De remt werkt onafhankelijk van de wielen direct op de achteras.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*