Bultaco komt met bijzondere hybride tweewieler

De Brinco is de eerste hybride tweewieler die met ouderwetse spierkracht of met elektriciteit kan worden aangedreven.

Het mechanische gedeelte doet een beroep op negen versnellingen plus een overdrive. Het elektrische gedeelte op een lithium-ionbatterij van 1,3 kWh en een motor van 2,0 kW en 60 Nm, die net als bij een motorfiets gedoseerd wordt met een gashendel.

Deze combinatie tussen trappen en gas geven biedt de rijder een bijzondere vorm van mobiliteit. Drie verschillende rijmodi laten je toe om zelf te bepalen hoeveel elektrische ondersteuning je wil gebruiken. In de Sport-modus geeft de motor zijn volledige vermogen, in de Tour-modus is dat 1,5 kW en in de Eco-modus 0,8 kW. In het laatste geval kan het rijbereik oplopen tot wel 100 km. De batterij laat zich in zo’n 15 seconden demonteren en kan via een lader van 8 ampère in 3 uur volledig worden opgeladen.

Het eerste model dat verkocht zal worden is de Brinco R. Een offroader, inclusief schijfremmen van 203 mm en een verstelbare voor- en achtervering. Starten gebeurt met behulp van een kaart of een speciale armband. Via de Bultaco-app op een smartphone krijgt de gebruiker toegang tot diverse rijgegevens, waaronder ook de geolocatie. De Brinco R is verkrijgbaar vanaf 5.439 euro.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*