Deze fiets is elektrisch, opvouwbaar en laadt zichzelf op

De Oostenrijkse designstudio Vello zegt ’s werelds eerste fiets te hebben ontwikkeld die elektrisch en opvouwbaar is en zichzelf kan opladen: de Vello Bike+.

Elektrische fiets

De fiets van Vello is in staat om zichzelf op te laden tijdens het rijden, door kinetische energie te genereren en die om te zetten in stroom. Met deze stroom wordt een lithium-ion-batterij opgeladen, die vervolgens ingezet kan worden op momenten dat fietsers bijvoorbeeld een heuvel op moeten. De fiets kan ook via het stopcontact opgeladen worden.

Een volledig opgeladen batterij kan ondersteuning bieden voor ongeveer 32 kilometer. Deze zogeheten trapondersteuning kan via een app op de smartphone aan- of uitgezet worden. De app stelt de eigenaar ook in staat om de fiets op afstand op slot te doen.

Opvouwbaar

Volgens Vello is de Vello Bike+ ’s werelds eerste fiets die opvouwbaar en elektrisch is. Daarnaast weegt de fiets slechts 12 kilo, wat volgens het designbedrijf lichter is dan elke andere elektrische vouwfiets die momenteel op de markt is.

De fiets maakt gebruikt van een magnetisch sluitsysteem bij het opvouwen van de fiets, zodat het opvouwen van de fiets slechts enkele seconden in beslag neemt.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de elektrische fiets:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*