Tesla wil zijn auto’s elk jaar ‘grondig vernieuwen’

Elon Musk: “Je koopt de verkeerde auto als je denkt dat we stoppen met innoveren.”

Koop je een Tesla, verwacht dan niet dat hij een paar jaar later nog steeds de nieuwste snufjes heeft. “Zo’n bedrijf is Tesla niet”, schrijft ceo Elon Musk op Twitter. Hij kondigde de uitrol van zelfrijdende software voor nieuwe Tesla-auto’s aan, waarna hij vragen kreeg over de mogelijkheid om oudere auto’s te upgraden met hardware. Met een nieuwe computer en betere sensoren zouden ook bezitters van iets oudere Tesla’s de software kunnen gebruiken.

Maar dat is niet mogelijk. “Helaas”, antwoordt Musk. “Daarvoor zou de hele auto gestript moeten worden en moeten er ruim 300 onderdelen worden vervangen. Ik wou dat er een gemakkelijke manier was.” De Tesla-baas zegt dat er elk jaar tot elk anderhalf jaar een grote update van zijn auto’s zal komen. “Tesla stopt nooit met innoveren. Als we upgrades en complexe heruitvoeringen zouden overwegen, remt dat ons innoverend vermogen enorm af.”

Zelfrijdende Tesla’s

De nieuwste Tesla-modellen zijn voorzien van HW2. Deze hardware geeft Tesla’s onder meer een snellere boordcomputer, vier camera’s en twaalf sensoren om de omgeving in 360 graden te scannen. Het bereik is bijna verdubbeld ten opzichte van de vorige hardware. Dankzij HW2 zouden de auto’s in de toekomst helemaal zelfrijdend kunnen worden, maar het is nog even wachten tot de wetgeving er klaar voor is.

Tesla publiceerde onlangs al onderstaande video van een test van zijn zelfrijdende auto op de openbare weg.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*