Londen maakt parkeren voor diesels 50 procent duurder in binnenstad

Parkeren in het centrum van Londen is al niet goedkoop, maar voor diesels wordt het nog een stuk duurder. Om vervuilende auto’s te weren wordt het parkeertarief voor diesels met 50 procent omhoog gegooid.

Dat heeft de deelraad van de City of Westminster bepaald. De maatregel gaat in op 3 maart en geldt voor de openbare parkeerplekken bij Hyde Park, Marylebone en Fitzrovia.

Parkeren kost daar nu al 4,90 pond per uur, omgerekend 5,70 euro. Diesels gaan binnenkort dus 7,35 pond betalen. Schrik niet: dat is 8,60 euro per uur.

Extra opbrengsten naar groene initiatieven

Doel van de maatregel is om het gebruik van vervuilende auto’s te ontmoedigen in het gebied, dat volgens de deelraad te kampen heeft met ernstig vervuilde lucht.

De extra opbrengsten van de maatregel worden gebruikt om andere groene initiatieven te ondersteunen.

 

Boete voor stilstaan met de motor aan

Duurder parkeren voor diesels is zeker niet de enige manier waarop Westminster de luchtkwaliteit probeert te verbeteren. Eerder deze maand werd ook al bekend gemaakt dat bestuurders een boete kunnen krijgen als ze hun auto langer dan een minuut stationair laten draaien. De bedoeling is overigens wel dat er eerst een waarschuwing wordt uitgedeeld.

In sommige Nederlandse steden zijn ook maatregelen ingevoerd om het gebruik van diesels tegen te gaan. Zo komen oude diesels het centra van Utrecht en Rotterdam niet meer in en in Amsterdam krijg je vanaf 1 april geen parkeervergunning meer voor je oude bak.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*