Elektrisch vliegtuig van Siemens vestigt wereldrecord

De Extra 330LE, een elektrisch vliegtuig van Siemens, heeft een record op het gebied van opstijgen gevestigd. Het vliegtuig behaalde een hoogte van 3.000 meter binnen 4 minuten en 22 seconden; ruim een minuut sneller dan het vorige record.

Volgens Siemens is het record een mijlpaal in het elektrificeren van de luchtvaart, wat een grote stap voorwaarts betekent in de ontwikkeling van elektrische vliegtuigen die op commerciële schaal kunnen worden ingezet.

Dat meldt Green Car Congress.

Elektrisch vliegtuig

Het elektrische vliegtuig, dat ongeveer 1.000 kilo weegt, is uitgerust met een elektromotor met een continu vermogen van 260 kilowatt. Het vliegtuig heeft ruimte voor twee passagiers.

De Extra 330LE dient als testvliegtuig voor de aankomende jaren, met als stip op de horizon een elektrisch vliegtuig dat honderd passagiers kan vervoeren. Siemens sloot hiervoor een samenwerkingsovereenkomst met Airbus. Beide partijen denken dat een elektrisch vliegtuig, met ruimte voor honderd passagiers en een actieradius van 1.000 kilometer, in 2030 werkelijkheid kan zijn.

Vliegende taxi’s

Airbus, waar Siemens mee samenwerkt, heeft grote plannen op het gebied van duurzame luchtvaart. Eerder deze maand liet het bedrijf weten dat het elektrische, vliegende taxi’s, die momenteel in ontwikkeling zijn, aan het einde van 2017 wil gaan testen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*