Vanaf 2020 moet iedere nieuwe stadsbus in Den Haag elektrisch zijn

Den Haag wil sneller overstappen op elektrische bussen in het openbaar vervoer. Vanaf 2020 moet iedere nieuwe bus die in Den Haag gaat rijden elektrisch zijn.

Een ruime meerderheid in de Haagse gemeenteraad steunt dit voorstel van GroenLinks, de Partij voor de Dieren en de Haagse Stadspartij. De eis moet onderdeel worden van de nieuwe busconcessie die in 2020 ingaat. De Metropoolregio Den Haag Rotterdam maakt dan nieuwe afspraken met de HTM voor een periode van dertien jaar. “Het is goed dat wij haast maken met de overstap naar emissieloos vervoer”, zegt fractievoorzitter Arjen Kapteijns van GroenLinks. “Duurzaam openbaar vervoer is essentieel voor een beter klimaat en schonere lucht in Den Haag.”

Eerder was al besloten dat alle oude bussen die nog rijden vanaf 2020 moeten overgaan van aardgas naar groen gas. Groen gas is geen fossiele brandstof maar wordt bijvoorbeeld gemaakt van gft-afval. De overstap naar elektrische bussen zou pas vanaf 2025 plaatsvinden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*