Netbeheerders pleiten voor aanpassing EV-belastingregels

Verouderde belastingregels houden de inzet van EV’s voor energieopslag tegen. Dat stelt accountantskantoor PWC, dat in opdracht van stichting ElaadNL onderzoek heeft gedaan naar de kansen voor elektrisch vervoer in de komende kabinetsperiode en naar de rol van EV’s in een energiesysteem waarbij energie kan worden teruggeleverd aan woningen.

Het slim inzetten van elektrische auto’s voor het opslaan en terugleveren van duurzame stroom is volgens PWC onnodig duur. Dat komt doordat over lokaal opgewekte zonnestroom die overdag wordt opgeslagen en later op de dag gebruikt wordt, twee keer energiebelasting betaald moet worden. Door de auto in te zetten als buffer (opslag) worden pieken in stroomvraag en -aanbod voorkomen.

Tijdens een verkiezingsdebat over de kansen van EV’s in de volgende kabinetsperiode, dat vandaag plaatsvindt, wordt het rapport ‘Fiscale barrières voor Smart Charging’ aangeboden aan diverse (kandidaat) Kamerleden. Aanwezig zijn vandaag: Mei Li Vos (PvdA), Liesbeth van Tongeren (Groenlinks), Eric Smaling (SP), Barbara Visser (VVD), Wytske de Pater (kandidaat Kamerlid CDA) en Matthijs Sienot (kandidaat Kamerlid D66).

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*