Renault maakt ook zijn grootste bus elektrisch

Wie met bedrijfswagens elektrisch wil rijden heeft weinig keus. Maar met de Renault Partner ZE is er een nieuwe optie bij gekomen.

Als particulier kan elektrisch rijden nog steeds wel lastig zijn. En dan heb ik het niet over het bereik. Veruit de meeste mensen kunnen toe met maximaal 50 kilometer per dag. Dus zelfs de eerste generatie Leaf voldoet dan. Maar ben je gewend een tweedehands auto te kopen, dan is een elektrische occasion misschien te duur. Maar de vraag is ook of je de eerste generatie testpiloot wil zijn, die er achter komt hoeveel er van de accu over is na 8 jaar? Voor zakelijke rijders is het veel gemakkelijker: gewoon binnen je leasebudget de auto met het meeste bereik kiezen.

Er is echter nog een derde categorie. Wil je de bedrijfsvoering vergroenen en rijd je met een dieselbus rond, dan is er nog verdacht weinig keuze in elektrische voertuigen. Er zijn allerhande vage kleine bedrijven die auto’s ombouwen, maar daar wil je voor je bedrijfsvoering niet afhankelijk van zijn. Tot op heden waren Renault met de Kangoo Z.E. en Nissan met de e-NV200 de enige gerenommeerde autobouwers die elektrische voertuigen op de markt hadden.

Er zijn gemeentes en woningcorporaties die graag elektrisch zouden gaan, maar voor wie beide auto’s te klein zijn. Renault maakt daar een einde aan met de Master Z.E. Een enorme bus die ook nog te krijgen is in verschillende uitvoeringen: L1H1 en L2H2 als de L3H2 (de L staat voor de lengte, de H voor de hoogte) en L3 Platform Cabine waarop je zelf een tacowagen, klimrek of ballenbak kan bouwen. De motor is hetzelfde als die uit de Renault Zoe. Je moet het dus doen met 76pk, maar er is dan weer koppel genoeg vanaf 2 toeren per minuut.

Mag ik Post NL vast de suggestie doen een bestelling te plaatsen?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*