EU-registraties EV’s in Q4 voor het eerst gedaald

De vraag naar elektrische voertuigen daalde in Europa in Q4 met 11,4 procent naar ruim 17 duizend EV-registraties. In de eerste drie kwartalen van 2016 steeg de vraag naar EV’s nog. De vraag naar phev’s steeg in Q4 wel fors, namelijk met 25 procent naar bijna 77 duizend registraties.

Dat meldt fabrikantenvereniging Acea vandaag.

In Nederland steeg de vraag naar EV’s in het vierde kwartaal van 2016 juist met 11,3 procent ten opzichte dezelfde periode in 2015. In ons land hebben EV’s nog een fiscaal voordeel omdat er slechts 4 procent bijtelling betaald hoeft te worden door zakelijk rijders. De vraag naar hybride daalde met 41,6 procent. De bijtelling van die voertuigen was juist omhoog gegaan.

Minder vraag naar cng en lpg

Het aantal EU-registraties van voertuigen op de alternatieve brandstoffen cng en lpg is in het vierde kwartaal van 2016 met 8,1 procent gedaald ten opzichte van diezelfde periode in 2015. De vraag naar lpg- en cng-auto’s daalde in het derde kwartaal van 2016 al met 26,2 procent. In totaal werden in de EU in het laatste kwartaal ruim 41 duizend lpg- en cng-voertuigen geregistreerd.

In Nederland steeg de vraag naar cng- en lpg-voertuigen met 101,7 procent. Zo werden er in Q4 van 2015 nog 300 geregistreerd, dit jaar zijn dat er in die periode 605.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*