VIDEO-Deze rare lijkwagen is volledig elektrisch

Een laatste rit zonder het milieu te schaden: het kan.

Lijkwagens zijn er in alle soorten en maten, zo zagen we onlangs zelfs een Nederlandse Tesla die tot rouwauto was omgebouwd. Deze Nissan Leaf is echter wel een heel vreemde eend in de bijt. De gehele passagierszijde van auto (het stuur zit rechts) is namelijk doorzichtig gemaakt. Enige discretie is dan ook ver te zoeken.

De auto is omgebouwd door Brahms Electric Vehicles. In totaal zijn er drie Leafs omgebouwd tot lijkwagens waarvan er twee worden verkocht. Eentje zal bij Brahms blijven en dienen als demonstratieauto. Zo’n Leaf kost je ongeveer 40.000 euro en da’s vergeleken met meer gangbare lijkwagens best goedkoop. Het feit dat de koets niet volledig uitgebouwd hoefde te worden heeft daar wellicht iets mee te maken.

Brahms heeft overigens ook een omgebouwde plug-in Mercedes E-klasse in het gamma. Verder hopen ze nog meer Leafs om te gaan bouwen en komt er nog een lijkwagen op basis van een nieuw model bij. Bovendien zagen we eerder al een Toyota Prius die tot rouwauto was omgebouwd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*