Utrecht:Milieuorganisatie Natuur & Milieu zoekt testrijders elektrische auto

Milieuorganisatie Natuur & Milieu en de gemeente Utrecht zoeken twintig Utrechtse testrijders die elektrisch rijden en autodelen willen uitproberen. Deze testrijders rijden een jaar lang voordelig de e-Golf. Het is de bedoeling dat de testrijders hun auto zoveel mogelijk delen met andere Utrechters.

Natuur & Milieu wil dat zoveel mogelijk mensen elektrisch rijden ontdekken en zoekt nu ook testrijders in Utrecht. Eerder lanceerde Natuur & Milieu deze actie in Den Haag, Rotterdam, Nijmegen en Arnhem, waar tientallen mensen zich al aanmeldden als testrijder en zo kennismaakten met elektrisch rijden. ”Uit de praktijk blijkt dat rijders van elektrische auto’s de beste ambassadeurs van elektrisch rijden zijn. Utrecht telt straks eigenlijk twintig rijdende showrooms”, aldus Maarten van Biezen, hoofd Mobiliteit bij Natuur & Milieu.

De Gemeente Utrecht ondersteunt deze actie met een bijdrage in de kosten van werving, vanuit de eigen plannen om het vervoer in de stad te elektrificeren en zo de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarnaast stimuleert de gemeente elektrisch rijden door het netwerk van laadpalen uit te breiden en te investeren in tien nieuwe elektrische bussen die vanaf deze zomer gaan rijden.

In deze actie krijgen twintig testrijders de kans een jaar lang een volledig elektrische e-Golf te leasen. Daarna kunnen zij de testperiode met een jaar verlengen. Dit aanbod is inclusief 10.000 kilometer Hollandse windstroom, een oplaadpunt en een mobiliteitspas met 50 euro GreenWheels-tegoed voor als de auto is uitgeleend. Dit kost de testrijders 400 euro per maand (exclusief btw). Bovendien krijgen zij de primeur omdat zij in de allernieuwste e-Golf rijden, een nieuw model met een grotere actieradius.

Voorwaarde is dat testrijders hun auto zoveel mogelijk met anderen delen. Dat kunnen vrienden, familie of collega’s zijn, maar ook anderen via het deelplatform SnappCar. Op die manier kunnen testrijders een deel van de autokosten terugverdienen. Testrijder Jeroen Prinsen verhuurde zijn auto 90 keer in een jaar: “Mijn inkomsten aan verhuur waren in totaal 2.000 euro. Mooi om zo bijna de helft van mijn autokosten terug te kunnen verdienen.”

Wie meer wil weten, is welkom op de informatieavonden op 15 februari en 23 februari. Aanmelden kan via http://utrecht.detestrijders.nl/testrijder-worden/wil-meer-weten/. Meer informatie is te vinden op www.detestrijders.nl/Utrecht. (deStadUtrecht.nl)

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*