Vlaanderen: al 750 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische wagens in 2017

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein kondigde eerder dit jaar de plaatsing aan van 2500 nieuwe publieke laadpalen met telkens 2 laadpunten. Netbeheerders Infrax en Eandis begeleiden de gunningsprocedure voor het aanduiden van een exploitant.

De procedure loopt op dit moment. De publieke laadpalen moeten tegen 2020 overal in Vlaanderen staan. De plaatsing van de palen wordt over 4 jaar gespreid. In het voorjaar van 2017 worden zo de eerste nieuwe publieke laadpalen geplaatst. De publieke palen moeten een belangrijke 3e pijler voor elektrische oplaadinfrastructuur worden, naast de laadpunten thuis en  op terreinen van bedrijven.

De Vlaamse regering wil het aanschaffen en gebruiken van elektrische wagens aanmoedigen. Eén van de factoren die mensen weerhouden om in de toekomst voor zo’n wagen te kiezen, is de beperkte beschikbaarheid van laadinfrastructuur. Daarom hebben minister Bart Tommelein en netbeheerders Infrax en Eandis een paar maanden geleden samen een spreidingsplan opgemaakt voor 2500 nieuwe publieke laadpalen, waarvan minstens 1 in elke gemeente in Vlaanderen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*