Ook Fedex maakt werk van autonoom rijden

Fedex gelooft in autonome vrachtwagens en robots die pakketten bij de deur afleveren. De pakketreus investeert daarom flink in deze nieuwe technieken.

FedEx overweegt ooit voertuigen in te zetten die autonoom kunnen rijden in specifieke buurten om leveringen te doen zonder menselijke inmenging. Dat stelt Rob Carter, FedEx chief information officer in MIT Technology Review. Carter is verantwoordelijk voor technologie binnen Fedex.  Een techniek die op kleinere schaal door Just Eat al in de praktijk wordt gebracht in Londen.

Platooning en autonoom rijden

Fedex onderzoekt ook platooning. Hiervoor werkt het bedrijf met startup Peloton Technology. Ook in Nederland wordt dit jaar volop getetst met deze techniek. Duitsland volgt in 2018.
Voor de ontwikkeling van autonome trucks werkt Fedex samen met onder meer Daimler en Volvo. Carter voorziet ‘significante implementaties’ de komende 10 jaar. Wanneer Fedex zo ver is, wil hij geen uitspraken over doen. Op autonoom rijden wordt wereldwijd flink ingezet. Zo wil De Chinese stad Zhangzhou ’s werelds grootste experimentele zone voor autonoom rijden bouwen.

Drones

Net als zijn grote concurrent UPS, dat drones inzet in onder meer Rwanda en heeft getest in Amerika, gelooft hij niet dat drones massaal worden ingezet voor het beleveren van alledaags producten; enkel voor specifieke locaties en opdrachten.

Zending zonder formulieren

Fedex investeert fors in robotisering én automatisering. Zo heeft de pakketreus een app ontwikkeld die er moet toe leiden dat klanten al sprekend een verzending kunnen regelen. De app genaamd Alexa moet verzenden gemakkelijker maken en met minder fouten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*