‘Otto rijdt illegaal in Californië’

Otto, de tak van Uber die autonome trucks test, doet dat op illegale wijze in de Amerikaanse staat Californië. Dat meldt het blog Car and Driver.

De staat Californië heeft toestemming gegeven aan bedrijven om te testen met autonoom rijdende voertuigen, maar niet als die boven de 4,5 ton totaalgewicht uitkomen. Dat doen de trucks van Otto wel. Volgens Otto oprichter Anthony Lewandowski is de ophef een storm in een glas water. “We rijden met de truck niet autonoom, we testen alleen rij-assistentiesystemen die ook op reguliere auto’s zitten, zoals adaptive cruise control en lane-keeping assist.”

Een softwaremedewerker van Otto laat aan Car and Driver echter zien dat er wel degelijk systemen voor autonoom rijden worden uitgeprobeerd op de wegen van Californië. Volgens consumentenorganisatie Consumer Watchdog overtreedt Uber daarmee de wet en moet het aangepakt worden.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*