Ferrari-baas Marchionne: “Formule E moet veranderen”

Met Renault, Audi en Citroën doen er momenteel drie grote autofabrikanten mee in de Formule E, BMW en Mercedes hebben al gehint naar een entree op langere termijn. Het merk uit München is al aanwezig op de paddock als sponsor van het team van Andretti, de firma uit Stuttgart heeft een deelname gereserveerd vanaf het seizoen 2018-’19.

Een entree van Ferrari hoeven de fans echter niet te verwachten, laat preses Sergio Marchionne weten. “De Formule E is momenteel nog niet wat ik zou verwachten van een vooraanstaand kampioenschap.” De Italiaanse Canadees is met name niet te spreken over de wagenwissel, al zal deze vervallen vanaf het vijfde seizoen. “Het feit dat je van bolide moet wisselen is nogal onbeholpen. Ik denk dat we een betere manier moeten vinden om onze interesse in elektrisch aangedreven bolides te laten zien, dan door in de Formule E te stappen.”

“Als Ferrari niet een verschil kan maken, dan moet het ook niet meedoen”, is het korte besluit van Marchionne. Ferrari is sinds het allereerste seizoen actief in de Formule 1, en wist sinds dat jaar (1950) zestien keer kampioen te worden bij de constructeurs. Daarnaast kan de Scuderia liefst vijftien rijderstitels overleggen, een derde daarvan werd veroverd door Michael Schumacher.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*