Zuid-Korea wil zelfrijdende vloot voor Olympische Spelen

Zuid-Korea wil tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 een vloot van zelfrijdende auto’s beschikbaar hebben voor bezoekers van het sportspektakel.

Dat meldt Forbes.

Zelfrijdende auto’s

Zuid-Korea veracht dat het zelfrijdende auto’s (niveau 3) in 2020 op commerciële schaal op de markt kan brengen. In 2030 moeten volledig autonome auto’s op de markt verschijnen.

Seo Seung-woo, professor aan de Seoul National University, is samen met een team van twintig onderzoekers verantwoordelijk voor mogelijk maken van zelfrijdend vervoer op niveau 4, tijdens de Olympische Spelen. Een lastige taak, stelt hij: “In een ideale wereld is één partij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de wegenkaarten, één partij verantwoordelijk voor speciale verkeersborden en één partij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de auto’s. Wij moeten echter elke rol vervullen.”

Hyundai

In Zuid-Korea timmert Hyundai het hardst aan de weg op het gebied van zelfrijdend vervoer. Zo steekt het tussen 2015 en 2018 ruim $ 1,8 mrd in de ontwikkelingen van de benodigde technologie. Tijdens de CES autoshow in Los Angeles in januari stuurde de autofabrikant al een zelfrijdende Ioniq (niveau 4) de weg op voor een proefrit.

Ook de Zuid-Koreaanse overheid investeert in zelfrijdend vervoer. Het ministerie van Transport investeert in 2017 $ 24,5 mln in de benodigde infrastructuur voor zelfrijdende auto’s.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*