Ford pompt 1 miljard in startup met zelfrijdende techniek

Ford investeert 1 miljard dollar in een startup die slimme software voor zelfrijdende auto’s ontwikkelt.

Ford krijgt een meerderheidsbelang in het bedrijf Argo AI, meldt Reuters. Dat bedrijf, opgericht door ex-medewerkers van Google en Uber, werkt aan de slimme software die nodig is voor zelfrijdende auto’s. De werknemers van Argo AI gaan samenwerken met medewerkers van Ford aan een systeem voor zelfrijdende auto’s.

Ford wil zijn technologie voor autonoom rijden mogelijk ook licenseren aan andere autofabrikanten. Het systeem moet de auto in bijna alle situaties zelfstandig laten rijden, maar er zijn uitzonderingen, zoals extreem weer. Als het systeem aan staat hoeft de bestuurder niets te doen.

Ford liet vorig jaar al weten in 2021 zelfrijdende auto’s op de markt te willen brengen. De zelfrijdende Fords zouden in eerste instantie vooral bedoeld zijn voor taxi-diensten en diensten waarbij auto’s met meerdere mensen worden gedeeld.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*