Volkswagen investeert $ 2 mrd in emissievrije voertuigen

De Amerikaanse tak van Volkswagen stelt het aankomende decennium $ 2 mrd beschikbaar voor de oprichting van een dochteronderneming, die emissievrije voertuigen en de benodigde infrastructuur aan de man gaat brengen.

De oprichting van de dochteronderneming is onderdeel van een gerechtelijke schikking, naar aanleiding van het dieselschandaal dat in 2015 naar buiten kwam.

Dat meldt Electric Cars Report.

Elektrisch vervoer

Het dochterbedrijf, genaamd Electrify America, gaat onder andere ruim vijfhonderd laadstations voor elektrische auto’s installeren in de Verenigde Staten. Daarnaast lanceert Volkswagen het zogeheten Green City-initiatief, waarin nieuwe concepten op het gebied van duurzame mobiliteit worden getest, zoals deelplatformen en pendeldiensten met elektrische auto’s.

Volkswagen

Volkswagen heeft met de e-Golf momenteel één elektrische auto op de markt, maar heeft grote plannen op het gebied van elektrisch vervoer. Zo heeft het bedrijf de Volkswagen I.D. in de pijplijn, een elektrische auto met een verwachte actieradius van 500 kilometer. Ook maakt het iconische surfbusje van Volkswagen zijn opwachting als elektrische variant.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*