De eerste vliegende auto komt uit Brabant!

Vergeet die rottige files, want vanaf vandaag zijn die verleden tijd! Vanaf vandaag kun jij je eigen vliegende auto bestellen die jouw de ultieme vrijheid geeft. Maak kennis met de Liberty Pioneer en de Liberty Sport. Deze gyrocopters van het bedrijf Pal-V uit Raamsdonksveer zijn de eerste vliegende auto’s die op de markt komen. Met een kostrijs van €499.000,- is dit niet een aankoop die voor iedereen weg is gelegd, maar het laat wel zien wat we in de toekomst kunnen verwachten. Voor het besturen van de gyrocopter is er wel een vliegbrevet vereist.

Gyrocopter

De vliegende auto heeft plek voor 2 personen. Wanneer je solo vliegt is de maximum vliegafstand 500 kilometer, met z’n tweeën is de afstand 400 kilometer. Wil je grotere afstanden vliegen? Dan gooi je hem bij een tankstation even vol en je bent weer klaar voor vertrek. De gyrocopter kan snelheden in de lucht halen tot 180 kilometer per uur en op weg is de maximum snelheid 160 kilometer per uur.

Wanneer de rotorbladen zijn ingeklapt, dan mag je er mee op de openbare weg rijden. Wil je liever vliegen? Dan ga je naar speciale airstrips dit zijn minilandingsbanen die worden gebruikt voor het opstijgen. Binnen 10 minuten is de auto omgetoverd tot vliegend voertuig. Tegenwoordig zijn er overal van dit soort banen te vinden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt gaan en staan waar wilt.

De eerste levering van de Brabantse gyrocopter zal eind 2018 plaats vinden. Tot die tijd zullen we het helaas nog met ellendige files moeten doen.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*