Volvo gaat in 2019 elektrisch

In 2019 moet er een eerste volledig elektrische Volvo te koop zijn.

Volvo zet zich al jaren in voor de veiligheid van de weggebruiker. De sympathieke Zweden gaven het patent voor de driepuntsgordel cadeau aan de rest van de wereld en testen hun auto’s intensiever op veiligheid dan welk ander merk ook. Alleen het gevaar dat uit de uitlaat komt bleef lang onbesproken. Op een symposium in San Diego over elektrisch en hybride vervoer werd gesproken over een nieuw platform waarmee in 2019 elektrische auto’s gebouwd moeten worden.

Het Modular Electrification Platform moet een serie bouwblokken opleveren waarmee Volvo verschillende elektrische wagens kan produceren. Van 130 pk middenklassers tot 600 pk sportwagens. Met accu’s van maximaal het 100 kWh-formaat dat Tesla nu ook in de duurste Model S en Model X levert.

Welk model als eerste van de band zal lopen, is nog niet duidelijk. Het zouden auto’s kunnen zijn gebaseerd op de 40.1 en 40.2 Concepts die vorig jaar werden vertoond, maar Volvo zou net zo goed het businessmodel van Tesla kunnen volgen en eerst een luxe auto bouwen waar de kosten van de accu makkelijker verstopt kunnen worden in de totaalprijs.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*