Volvo ontvangt Belgisch order voor 90 elektrische bussen

Volvo Buses heeft zijn grootste order voor elektrische bussen ooit ontvangen. De Belgische steden Charleroi en Namur hebben respectievelijk 55 en 35 elektrische bussen besteld. ABB levert daarnaast 12 laadstations aan de Belgische steden.

Dat meldt Volvo Buses in een persbericht.

Elektrische bussen

Volvo levert in het najaar de zogeheten 7900 Electric Hybrid bussen aan de steden. Na de levering van de bussen rijden er in totaal meer dan honderd elektrische bussen van Volvo in de Belgische steden rond. Na de levering van de nieuwe bussen is ruim 90 procent van het openbaar vervoer in Namur zelfs elektrisch.

De batterijen van de hybride bussen kunnen aan het begin en einde van hun route binnen 3 á 4 minuten worden opgeladen en leggen vervolgens ongeveer 70 procent van de route elektrisch af. Dit resulteert in 75 tot 90 procent minder CO2-uitstoot, in vergelijking met bussen met alleen een verbrandingsmotor.

“Deze bestelling is een nieuwe mijlpaal voor ons en laat zien dat steeds meer steden kiezen voor het elektrificeren van openbaar vervoer, om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren en geluidsoverlast terug te dringen”, zegt Håkan Agnevall, president van Volvo Buses, in het persbericht.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*