Nieuwe Toyota Prius plug-in

De nieuwe Prius plug-in hybrid combineert alle karakteristiekeb van de nieuwe en vierde generatie Prius. Hij is full hybrid en is gebaseerd op het nieuwe global platform (TNGA) van Toyota. Hij haalt zuiver elektrisch een autonomie van ruim 50 km.

Toyota was de eerste constructeur ter wereld de de PHV (plug-in hybrid vehicle) commercialiseerde. Vandaag zet de constructeur een belangrijke stap met de introductie van de tweede generatie Prius plug-in hybrid. Op die manier wil Toyota zijn doelstelling – om de emissie van de voertuigen tegen 2050 met 90 % terug te dringen – realiseren. Dat wil de constructeur doen aan de hand van HV (hybride voertuigen), PHV (plug-in hybride voertuigen) EV (elektrische voertuigen) en FCV (voertuigen met brandstofcel).

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Toyota PHV heeft Toyota rekening gehouden met de reacties en de commentaren op de eerste generatie Prius plug-in. Het is niet alleen een evolutie, hij krijgt ook tal van vernieuwende en gesofisticeerde technologieën. Zo komt hij met twee Toyota-premières zoals een systeem dat de batterij opwarmt en een dubbele motor/generatoraandrijving. Er zijn ook twee technische wereldpremières zoals een nieuw fotovoltaïsch laadsysteem dat het elektrisch rijbereik vergroot in de EV-modus en er komt een airco met warmtepomp voorzien van gasinjectie.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*